Mökin laittaja


Nytpä tahdon olla ma
Pienen mökin laittaja:
Seinät kun saan valmihiksi,
Toisen pään teen kammariksi,
Päähän toiseen pirttisen,
Sievän, hauskan, puhtoisen.
P. J. Hannikainen

torstai 9. helmikuuta 2023

Lautalattiat

Muistin, että meillä on jossain varastossa kaihtimia, joista voisi saada lattialautoja. Väri oli sininen, mutta saisi sen varmaan häivytettyä hiomalla ja maalaamalla. Näiden lautojen liimaaminen olikin hankalaa, sillä painoja olisi pitänyt olla kaikkialla tasaisesti. 


Lautalattiaa on tulossa keittiöön, makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen. 


Jotta lattiasta tulisi kaunis, sitä pitäisi pystyä hiomaan todella paljon. Silloin lautojen välit olisivat mittasuhteessa oikeanlaiset. Pöly vaan on niin valtaisaa, ettei niin järeää hiontaa saanut tehtyä. Ehkä lattia kuitenkin on kohtuullisen tasainen valmiina.


Lattia on maalattu ruskealla akryylivärillä kertaalleen. Tulos oli aika hauska kaikessa kirjavuudessaan, joten päätin pitää sen tällaisena. Ehkä se on vähän aidomman näköinen, kun ei ole liian tasavärinen. Näyttää ehkä enemmän aidolta vanhalta lankkulattialta. Nuo välit tietysti ovat vähän turhan suuret, mutta hyvät isot matot peittävät paljon. Katsekin kohdistuu näihin vaakasuorassa, jolloin välejä ei näe näin selvästi.


Keittiön lattia on maalattu ohennetulla maalilla kahdesti. Sekin näyttää hauskalta kirjavana.


Lattialistat tietysti tulevat tekemään sen viimeisen silauksen, mutta ne ovat vielä odottamassa tekemistään. Teen ne ehkä tuosta samasta materiaalista, koska sitä on saatavilla.

2 kommenttia:

  1. Hienon näköinen lattia ! Hassu sattuma, että itsekin olen tekemässä lautalattiaa, josta tulee aika saman värinen. Teen sitä jäätelötikuista, saapas nähdä miten se onnistuu. Siitä ei ehkä tule noin tasainen..

    VastaaPoista