Mökin laittaja


Nytpä tahdon olla ma
Pienen mökin laittaja:
Seinät kun saan valmihiksi,
Toisen pään teen kammariksi,
Päähän toiseen pirttisen,
Sievän, hauskan, puhtoisen.
P. J. Hannikainen

keskiviikko 17. tammikuuta 2024

Annan talon keittiö

Annan talon keittiön remontti alkoi maalaamisella. Väri on perinteinen vaaleankeltainen. Maali olikin aika valuvaa ja sitä piti laittaa useampi kerros, että puinen pinta peittyi.


Lattiaremontin jälkeen jäi tekemättä lattialistat, mutta terassin oven ympärille sellaiset ilmestyivät. Keittiö on tuon oven jälkeen vähän hankalan mallinen, sillä pöydälle ei löydy kunnolla paikkaa seinän viereen. Niinpä varmaan pitää pöydän olla keskellä.


Toisella laidalla ovat portaat yläkertaan. Tähänkin taloon olisi pitänyt tehdä isompi reikä kattoon, sillä eihän tuosta nyt oikeasti pysty kulkemaan muuta kuin konttaamalla, jos yläkertaan haluaa kulkea. Oikealla oleva ovi vie kylpyhuoneeseen.


Annan taloon ei ollut yläkaappeja. Huone on muutenkin aika matala, joten päädyin antamaan Annalle kaksi hyllyä keittiönkalusteiden päälle.


Hyllyistä tuli valkoiset ja ne sopivat yhteen alakalusteiden kanssa.


Paljon muuta tuohon ei mahtuisikaan mataluuden vuoksi. Tärkeimmät astiat saa nyt laitettua hyllylle ja loput menevät alakaapistoihin. Jääkaappi on ehkä vähän hassusti hellan vieressä, mutta sen paikan voi vielä vaihtaa.


Mairen jäämistössä olikin melkoinen määrä kuparisia astioita, jotka sopivat hienosti näkyville. Järjestys saattaa hyvinkin muuttua aikojen saatossa, kunhan kaikki tarvittavat tavarat ovat koossa.


Portaiden alle jää vielä hyvin tilaa. Sinne voisi rakentaa vielä pantryn tai pyykkituvan.


4 kommenttia:

  1. Hienosti kiiltelee nuo kupariastiat, muutenkin kiva keittiö! Olen ihmetellyt samaa valmiissa nukketaloissa, että portaiden aukot eivät ole aina realistiset. Minun talossa (Willa) portaiden yläpää vintillä on liian lähellä kattoa, siitä olisi hankalaa kulkea, jos se olisi oikea talo. Porrasaukkojen reunoissa ei ole minun taloissa valmiita kaiteita, eli niistä voisi pudota alas portaisiin. Ulko-ovet eivät avaudu kummassakaan minun talossa pienempiin porrashuoneisiin, vaan ne avautuvat isompiin alakerran huoneisiin, ehkä se on ulkomailla tapana oikeissakin taloissa, mutta olisi epäkäytännöllistä täällä Suomessa. Nukketaloja ne vain ovat, mutta harrastajalle pistää nämä asiat silmään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässäkin talossa tullaan ovesta suoraan keittiöön. Olisikin hienoa, että voisi tehdä tarkasti sellaiseksi talon, että sitä voisi noin pienet asukkaat käyttää. Välillä vaan pitää käyttää mielikuvitusta. Samuelin mökissä ei ole portaita ollenkaan, enkä ole vielä ratkaissut, miten hän pääsee yläkertaan.

      Poista