Mökin laittaja


Nytpä tahdon olla ma
Pienen mökin laittaja:
Seinät kun saan valmihiksi,
Toisen pään teen kammariksi,
Päähän toiseen pirttisen,
Sievän, hauskan, puhtoisen.
P. J. Hannikainen

maanantai 14. helmikuuta 2022

Isontalon remonttia

Isontalon remontti on edennyt hyvin. Teemme pienen kierroksen talossa nähdäksemme, mitä siellä on tapahtunut. Ensimmäisenä aloitamme yläkerran makuuhuoneesta. Seinissä on sinisävyinen tapetti. Lattialistat puuttuvat vielä. Myös verhot ovat vielä hankintalistalla. Valaistus on nyt vain kahden yöpöytälampun varassa. Ehkä joku kattolamppu voisi olla hyödyllinen täällä.


Heti välioven toisella puolella on kylpyhuone, joka alkaa myös valmistua. Ammeen hanat ovat vielä kiinnittämättä, mutta sen jälkeen tämä alkaa olla valmis tila. Lattialle oli mietinnässä myös kaakeli, mutta se ei olekaan välttämätön, kun lattialla ei suihkuteta. Seinähylly pyyhkeille saattaa tulla vielä jossain vaiheessa.
 

Kylpyhuoneen oikealla puolella on yläaula, jossa on vielä paljon keskeneräistä. Porrasaukon ympärille olisi ehdottomasti saatava jotain kaidetta, ettei kukaan vahingossa putoa alas. Valaistus on hankittava, listat laitettava ja muutenkin tämän funktiota on vielä mietittävä.


Portaita laskeutumalla pääsemme kirjastoon. Täällä katto on jo asennuksen jälkeen alkanut repsottaa, vaikka huone ei ole ehtinyt edes valmiiksi. Listat puuttuvat täältäkin, mutta muuten alkaa olla jo hyvällä mallilla. Verhot puuttuvat täältäkin. Portaisiin on tulossa vielä matto.


Pariovista pääsee salin puolelle. Huoneen yläreuna vaatii vielä pätkän tapettia. Listat puuttuvat, kattokruunu myös, samoin verhot. Takan luukut olisivat kivat.


Salin alapuolella on keittiö, jonne on löytynyt ihan mukavasti kaappeja. Nurkkaan oli tarkoitus tehdä puuhella, mutta toistaiseksi kaasuhella saa kelvata. Lattialistat, valaistus ja verhot vielä puuttuvat täältä, mutta nyt keittiö on jo kovassa käytössä.


Keittiön ovesta pääsee eteistilaan, jossa on erillinen pieni vessa. Sinne pitää vielä laittaa valaistus ja peili paikoilleen.


Eteisen puolella on vielä paljon tehtävää. Portaat pitää kiinnittää, listat laittaa paikoilleen ja muutenkin siistiä paikkoja. Portaiden alle jää pieni oleskelusoppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti