Mökin laittaja


Nytpä tahdon olla ma
Pienen mökin laittaja:
Seinät kun saan valmihiksi,
Toisen pään teen kammariksi,
Päähän toiseen pirttisen,
Sievän, hauskan, puhtoisen.
P. J. Hannikainen

lauantai 12. helmikuuta 2022

Pirttisen keittiönkaapit

Hilma ja Hermanni ovat odottaneet remontin valmistumista jo kahdeksan pitkää vuotta, mutta eihän vieläkään ole kaikkea tehtynä. Nyt oli aika saada heille keittiöön kaapisto. Keittiö on melko pieni, joten pitkää kaappiriviä sinne ei saa mahtumaan. Kaksi yläkaappia ja alas myös kaksi taitaa riittääkin heille, sillä he ovat niin vähään tyytyväisiä.


Kaappien puuosat ovat Nukkekoti Väinölän verkkokaupasta, jossa myydään kunnon puisia kaappeja, jotka tosin pitää koota itse ja vielä maalatakin. Eikä niissä ole edes hyllyjä, vetimistä puhumattakaan. Mutta kaapit ovat hyvät vanhanajan kaapit, jotka kestävät aikaa.


Alakaapeiksi tuli yksi tavallinen kaappi ja hellan viereen puulaatikko. Vetimet ovat lankavetimet, jotka on taivutettu paperiliittimestä.


Omista varastoista löytyi sopivaa hyllypaperiakin, sitä oikeaa vahapintaista. Tiskipöydän pinta on tietysti sinkkipeltiä, joka on tehty foliosta.


Ihan mukavasti kaappeihin mahtui tavaraa, mutta osa tietysti on kaapin päälläkin. Puita pitää hakea vielä lisää tuohon puulaatikkoon, jotta hellalla voi keitellä useamman pannullisen kahvia.


Keittiökaappien valmistumista pitää tietysti juhlia kakkukahveilla. Seuraavaksi odotellaan vesipisteen ja kaatoaltaan tulemista. Luultavimmin kamarin lamppu tulee tänne, kun kamari saa vähän koristeellisemman valaisimen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti