Mökin laittaja


Nytpä tahdon olla ma
Pienen mökin laittaja:
Seinät kun saan valmihiksi,
Toisen pään teen kammariksi,
Päähän toiseen pirttisen,
Sievän, hauskan, puhtoisen.
P. J. Hannikainen

maanantai 12. helmikuuta 2024

Jotain pientä tuli ostettua

Pieniä ostoksia tehdessä parasta on se, että ne jaksaa kantaa kotiin asti, vaikka olisivatkin olevinaan isoja. Lauantain ostona oli flyygeli, jonka ajattelin sijoittaa Isoontaloon. Jos se ei sinne mahdu, pitää miettiä sijoituspaikka uusiksi. Minulle kyllä sanottiin, että sehän on oiva tapa hankkia uusi talo, mutta jospa siihen ei tarvitsisi ryhtyä.


Annan taloa ajatellen tilasin paketin vessapaperia. Sitten vasta ajattelin, että onpa hankalaa, jos tuollainen paketti on pyörimässä lattialla. Pitää varmaan tehdä kaappi tai hylly, jossa pakettia säilyttää.


Vaaka taas voi hyvinkin olla lattialla, sillä se ei vie paljon tilaa.

Säilytysrasioita tarvitaan aina. Vielä ei ole, mitä näissä säilyttäisi, mutta eiköhän sekin ajan mittaan järjesty.


Tampereelta ostin Pirttiseen mattomikon. Saavat Hermanni ja Hilma ihmetellä uutta hienoa keksintöä, joka syö pölyt ja murut matolta.


Garden-Samin varastot karttuivat hienolla sahalla.


Hänelle tuli vielä pari pänikkää öljyäkin.


Vielä en tiedä, kuka saa tämän kauniin silitysraudan. Kaikki talot ovat vielä ilman silitysvälineitä. 


Jääkaappitäytettä piti tietysti hankkia myös. Ehkä noilla hetkisen pärjää.


Huomaan, että puutelista kasvaa koko ajan isommaksi. Garden-Sam tarvitsee varastoverstaan, Anna tarvitsee pyykkikoneen ja kylpyhuonekaapin, Isotalo tarvitsee tilaa flyygelille, Pirttinen tarvitsee huussin ja saunan ja minitalo tarvitsee väliseinät, valot ja lisää kalusteita.

4 kommenttia:

  1. Onpa kivoja tuotteita ! Sinappituubi ja juusto varsin oikean näköisiä, niinkuin muutkin tavarat. Wc-paperia ja vaakan olen itsekin aikonut ostaa jossain vaiheessa Willaan. Säilytysrasiat ovat tosi hyvännäköisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja nämä tosiaan ovat. Huomasin, että flyygelistä puuttuvat pedaalit. Pitää varmaan jossain vaiheessa lisätä sellaiset.

      Poista