Mökin laittaja


Nytpä tahdon olla ma
Pienen mökin laittaja:
Seinät kun saan valmihiksi,
Toisen pään teen kammariksi,
Päähän toiseen pirttisen,
Sievän, hauskan, puhtoisen.
P. J. Hannikainen

keskiviikko 28. helmikuuta 2024

Koottava minikirjasto

Sain Isännältä joululahjaksi koottavan kirjaston. Paketti oli aika hurjan näköinen, mutta sisältö oli hyvässä kunnossa. Oli varmaan postissa kohdeltu vähän huonosti. Viime viikolla päätin vihdoin koota sen.


Paketissa oli hyvät monisivuiset kuvalliset ohjeet kokoamiseen.


Koottavat tavarat olivat aivan alkutekijöissään litteinä levyinä ja papereina. Niitä tuntui olevan aivan valtavasti.


Illan aikana sain aikaiseksi melkoisen kasan valmiita kirjoja. Osassa on palanen vaneria kansien sisällä, mutta muutama on avattava, jonka sivuilla on tekstiä.


Muutaman kaksiulotteisen tavaran sain myös tehtyä kolmiulotteisiksi. Paperituotteisiin käytin paperiliimaa ja muihin tavallista Erikeeperiä.


Seuraavana päivänä pääsin kokoamaan jo seiniäkin. Niitäkin oli useampia. Pienissä sopukoissakin oli kirjahyllyt, mutta niissä ei ollut syvyyttä. Moni tuote oli litteä kuva, kun esimerkiksi nuo kannut ja vaasi, mutta niiden kuva oli hyvä. Lamppuja oli yhteensä viisi, ja niiden laittaminen oli ihan helppoa, kun ohjeessa oli hyvin kerrottu, mihin mikäkin johto kiinnitetään teipillä.


Minusta kirjasto näytti vähän autiolta. Kävin hakemassa Lundbyn talosta pikkuruisen tyttönuken, joka näyttää lähes jättiläiseltä tuolla yläkerrassa. Mutta nyt siellä on sentään joku asukas.


Toisen päivän iltana sain kirjaston valmiiksi. Siinä on liiketunnistin, jonka mukaan valo syttyy. Se on oikeastaan todella hyvä ratkaisu. Paristokotelo on takaseinässä, mutta tuskin paristoja kovin usein tarvitsee vaihtaa. Nyt pitää vielä löytää kirjahyllystä sopiva kolo tälle minimaailmalle. Näitä olisi kiva tehdä muitakin.

4 kommenttia:

 1. Olen nähnyt mainoskuvia noista, olipa kiva lukea niiden kokoaminen. Yllätys, että siinä oli myös valot mukana. Kivalta näyttää valmiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli oikein mukava koota, vaikka aikaa siihen menikin valtavasti.

   Poista
 2. Upea
  ja kiva tuo liiketunnistin!

  VastaaPoista