Mökin laittaja


Nytpä tahdon olla ma
Pienen mökin laittaja:
Seinät kun saan valmihiksi,
Toisen pään teen kammariksi,
Päähän toiseen pirttisen,
Sievän, hauskan, puhtoisen.
P. J. Hannikainen

maanantai 3. toukokuuta 2021

Isotalo

Pirttinen tuntui niin pieneltä, ettei se millään riittänyt kaikelle sille, mitä olisi kiva nähdä miniatyyrinä. Niinpä päätimme hankkia vähän isomman talon. Talo olikin niin iso, ettei se mahtunut edes autoon, vaikka miten yritimme. Niinpä ainoaksi mahdollisuudeksi jäi sitoa talo auton katolle retkiliinoilla ja pressulla. Niin pääsi talonsiirto alkamaan uuteen paikkaansa.


Isotalo vaatii hieman remonttia, sillä kulumaa on paljon ja ikkunatkin olivat osittain rikki. Ovet olivat liian pieniä. Tapetit olivat vähän kuluneita ja turhan kirjavia. Myös ulkoväritys oli liian hempeä.


Ylävintille ei ollut mitään käyntiä, joten sinnekin piti tehdä ikkuna.


Talon ulkoväriksi tulee valkoinen vihrein vuorilaudoin. Katto saa jäädä punaiseksi, niinhän se on esikuvassaan Kivimäessäkin.

Pirttinen näyttää valtavan pieneltä Isontalon rinnalla.

Talossa ei ollut portaita, joten nekin on rakennettava alusta alkaen. Aukot ovat jo valmiina kerrosten välillä. Tälle puolelle ylävinttiin tulee huoltoluukku pariovilla.Lattia on maalattu samalla maalilla kuin pirttisen ulkoseinät. Toinen kerros vaaditaan vielä hyvään peittävyyteen. Isontalon ulkoseinät ovat valkoisella Helmi-maalilla (josta en tykkää yhtään, mutta käytettävä on, kun sitä sattuu olemaan).

Talon huoneet ovat: 
- ylhäällä vasemmalla viistokomero (ei näy vielä tässä kuvassa) ja makuukamari
- ylhäällä oikealla porrasaula ja kylpyhuone (ei näy vielä tässä kuvassa)
- keskellä vasemmalla sali
- keskellä oikealla työhuone
- alhaalla vasemmalla keittiö
- alhaalla oikealla eteinen ja vessa.

Myös etuseinä on vielä tulossa pääovineen ja ikkunoineen. Tuosta eteisen ovesta lähtevät myös pariovet, joista pääsee takapihalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti