Mökin laittaja


Nytpä tahdon olla ma
Pienen mökin laittaja:
Seinät kun saan valmihiksi,
Toisen pään teen kammariksi,
Päähän toiseen pirttisen,
Sievän, hauskan, puhtoisen.
P. J. Hannikainen

lauantai 29. heinäkuuta 2023

Terassin kivilaatat

Annan talon terassi on nyt tekeillä. Halusin alas kivilaattaa ja yläparvekkeelle lautalattian. Alakertaan tulee grilli ja ruokailutila, yläkerta taas on varattu auringonpalvontaan. Arvelin, että helpoin on tehdä itsekuivuvasta askartelusavesta. Kaulitsin ohuen levyn lattiavanerin päälle ja painoin muotilla kuviot.


Painoin tolpat paikoilleen, ettei niiden alle jää massaa. Kuivuessaan savi kutistui hieman reunoilta, mutta se ei varmaan haittaa lopputuloksessa.


Koska kivi on eläväpintaista, ei kannata maalata vain yhdellä värillä. Tein pohjaksi mustalla akryylivärillä värjättyä vettä, jonka sudin pohjaksi niin, että kaikkiin väleihin tuli tummempaa.


Sekoitin mustasta, valkoisesta, ruskeasta ja keltaisesta varsinaisen kivenvärin, jota sivelin varovasti vain pintakerrokseen, ettei kaikki musta peity.


Lopulta olin tarpeeksi tyytyväinen tulokseen. Eiköhän tuosta tule kuvitelma, että on käytetty kiveä laattoina. Ehkä se näyttää vähän keskiaikaisen linnan seinältä, mutta nyt osaisin jo tehdä sellaisenkin. :)


Tuohon tulee vielä grilli, pöytä tuoleineen ja kasvit koristeeksi. Pian pääsee grillaamaan hampurilaisia. :)

2 kommenttia: